Η ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!!!

Το βιβλίο αυτό είναι το πεντανόστιμο αποτέλεσμα της πορείας και της εμπειρίας

επί σαράντα περίπου χρόνια της Γιωτας Μιχαλοπούλου στις κουζίνες

και του Ιατρού-Φυσίατρου Δρ.Θεόδωρου Γκατζουνη στην επιστημονική γνώση και έρευνα.

Η μαγείρισσα-συγγραφέας δουλεύοντας με πάθος και μεράκι σε επαγγελματικές κουζίνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μας δίνει θαυμάσιες και πρωτότυπες συνταγές βασισμένες στην ελληνική και μεσογειακή παραδοσιακή μαγειρική, συνταγές όμως που ταιριάζουν σε κάθε ομάδα αίματος με επιστημονική τεκμηρίωση.

Η συνάντηση των δυο προσώπων της μαγείρισσας και του γιατρού στο βιβλίο "ΣΥΝΤΑΓΕΣ για κάθε ομάδα αίματος" δεν συμβάλει μόνο στην ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

που τόσο ενδιαφέρει στις μέρες μας αλλά νοστιμεύει και το καθημερινό μας τραπέζι

με πολλαπλά οφέλη για την υγεία όλων μας.

MEDICAL RESEARCH AND DOCUMENTATION

Blood groups diseases and nutrition

By Gatzounis Theodoros, MD, MSc, Physical medicine and

rehabilitation physician at post-graduate level on Therapeutic

exercise και Training on Accupuncture, Ear-accupuncture και Mesotherapy.

Nowadays the importance of nutrition in prevention of diseases, wellbeing and health is more recognized.

The molecules that make up cells and the body’s systems derive from the nutrients we take.

Its cellular and organic status depends and is determined by the foods,their type of compatibility,

the adequacy and their proper dosage. Of course this has been known since the ancient times, by

the Father of Medicine, Hippocrates. As a true observer of the human nature he had emphasized the interaction and pointed

out that the essential and basic ingredient of health, prevention

and treatment is nutrition. He emphasized that whatever a patient is given, he cannot be cured unless we recommend the

proper nutrition for him. All causes of illness are essentially one: The most unhealthy

foods are most damaging to the human being in the worst way whether he is ill or healthy. (On Ancient Medicine § 6)

Ιt is also important to mention that Hippocrates in De Medico devotes one third of his writings to the importance of the Physician’ s knowledge in recommending the appropriate nutrition needed by his patient according to his condition and illness

by giving the necessary instructions.

And so he ended up:

Let your medicine become your food

and your food become your medicine.

© 2020 by Giota Michalopoulou

  • Facebook
  • YouTube

created by Net Druids

Logo site CLEAR.png